Labyrint

labyrint-storNogle tror at det er svært at finde Jesus. At han er langt væk. Det kan føles som en labyrint eller som om han er så langt væk, at det næsten er umuligt at komme i kontakt med ham. Men sådan er det ikke virkeligheden. Bare fordi du ikke ser vinden, betyder det ikke, at den ikke findes, nej den kan faktisk være meget tæt på.

Bibelen fortæller, at Gud elsker den verden han har skab meget højt. Så højt, at han valgte at sende Jesus ned på jorden for at det skal være enkelt for os at komme i kontakt med Gud.

Mennesket har godt nok gjort det kompliceret. Da Adam og Eva valgte at spise af frugten, var det ikke bare en fristelse, de faldt for. De traf et valg, som fik konsekvenser for hele menneskeheden. Vi fik nu valget mellem “godt og ondt”. Før havde vi kun valget om det gode.

Guds tanke var, at vi mennesker aldrig skulle beskæftige os med det onde, men her bragte VI uorden i verden.  Det er dette, som er årsag til alle krige, sygdomme, ulykker og fordærv i vores verdenssamfund. Det er det, som gør, at selv børn pr instinkt bliver egoistiske og grådige. Selv mennesker, der forsøger med alle kræfter at leve uden at gøre det mindste forkert, vil opleve at det er umuligt.

Det er kun Gud, som er 100% god og fejlfri.

Det er lige netop her, at vores labyrint bliver vildt kompliceret. Det er her, vi tror, at vi med religioner og selvcentreret meditation skal gøre os rene og gode nok til at nærme os det guddommelige. Men vi tager fejl.

Intet menneske kan med egne midler blive ren nok.

Derfor er det befriende, at Jesus er sendt til verden for at gøre op med oprøret, ondskaben og synden. Han kræver nemlig ikke, at du skal være god nok. Han kræver blot, at du vil sige farvel til ondskaben og oprøret, som er i dig, og modtage den redning, som Jesus har skabt for dig, da han tog straffen for synden i dit liv.

Jesus står med åbne arme og det annullerer alle de menneskeskabte labyrinter. Vil du tage imod hans redning?