Hvor starter vejen?

Vi mennesker tror ofte, at det er os, der skal kæmpe os vej til Gud. At det er os, som skal kravle op ad en stige, eller bestige et bjerg for at finde det guddommelige. Men sådan er kristendommen ikke.

I Bibelen fortælles det, at vi mennesker startede med at være hos Gud, men vi valgte det gode liv fra. Vi valgte at give efter for fristelsen og lukke op for oprøret mod Gud. Vi syndede, og siden har der været ondskab i verden. Gud var nødt til at udelukke os fra Edens Have, for ellers ville ondskaben have haft mulighed for at leve evigt, ligesom Gud er evig. Derfor er der ondskab i verden. Derfor lever mennesket ikke evigt. Derfor er vi fortabt uden Gud.

Men der findes en vej. En vej tilbage til den perfekte verden hos Gud. En vej til et evigt liv, hvor der kun er fred og ingen depression, intet had, ingen ondskab og ingen død.

Vejen starter med Guds kærlighed

hjerteLigesom vores verden starter med, at Gud skabte den, sådan starter vejen tilbage til Gud, med at Gud skaber den. For modsat os mennesker, så er Gud KUN GOD. Han elsker den verden han har skabt, og han græder over, når de mennesker, som han har skabt i sit billede, pines og plages på grund af den ondskab, de selv har valgt. Han elskede os, ja hen elskede verden, så højt, at han ville gøre alt, for at skabe en vej tilbage til ham. I Johannes Evangeliet 3,16 står der:

Gud elskede nemlig verden så højt, at han gav sin eneste Søn, for at enhver, der tror på ham, ikke skal gå fortabt, men have evigt liv.

Der er ikke noget, som Gud kan ændre ved vores valg om at gøre oprør mod ham. Han har ikke skabt os som robotter der blot gør, hvad de er programmeret til, eller som dyr, der blot har instinkter. Vi har fået en fri vilje, der gør, at vi kan vælge selv. Så Gud kan ikke omgøre vores valg for os.

Men han kan skabe en vej, som hvis vi går på den, så vil han lade det blive vores redning.

Jesus er Vejen

JesusMange mennesker prøver at gøre sig gode nok til Gud. Men det er umuligt. Den eneste måde, Gud kan redde dig på, er at du er villig til at gå ad den vej, som han siger. Ikke bare den vej, du selv finder på. Som vi læste før, så er fremgangsmåden, hvis du vil undgå straffen for menneskets oprør mod Gud, at du tror på Jesus. Det er den eneste vej. Som Jesus selv siger det i Johannes Evangeliet 14,6

Jeg er Vejen, Sandheden og Livet. Ingen kommer til Faderen uden gennem mig.

Det er Jesus, og kun Jesus, der kan redde os fra vores egen ondskab. Kun han har været fejlfri i sit liv, og har som Gud Søn ofret sit liv, sådan at der kunne skabes betaling for vores synder, fejl og ondskab. Han er gået ned i døden, og har sågar vundet over døden ved at opstå. Sådan at enhver, som tror på ham skal leve evigt. Gud har på denne måde sket gjort hele frelsen klar til dig. Du skal ikke ordne frelsen selv.

MEN du er nødt til at tage et skridt. Redningen er kommet til dig, men den kommer ikke af sig selv. Du er nødt til at tage imod redningen. Jesus kalder det at ”vende om”. Vend om fra din synd og ondskab og vend om til Jesus og lad ham være den, der bestemmer i dit liv. Det er at vende om og tro på ham.

Det er blot det første af flere skridt. Læs mere i artiklen ”Vejen til Jesus”